HTML

Német blog

Németországgal, német kultúrával, történelemmel, nyelvvel és hétköznapokkal foglalkozó blog.

Friss topikok

2011.09.10. 16:52 Cosinus

Híres germánok: Wolfgang von Trips Formula-1 tragédiája Monzában

Címkék: sport tragédia formula 1 híres germánok

50 évvel ezelőtt, 1961. szeptember 10-én történt a német Wolfgang von Trips híres, halálos Formula-1-es balesete Monzában.

Wolfgang von Trips (teljes nevén Wolfgang Alexander Albert Eduard Maximilian Reichsgraf Berghe von Trips) 1928-ban született Kölnben. Michael Schumacher 1994-es világbajnoki győzelméig von Trips volt a legeredményesebb német Formula-1-es versenyző. 1956-ban debütált a Formula-1-ben. 1961-ben két futamgyőzelmével és két második helyezésével komoly esélyekkel harcolt a világbajnoki címért, mikor is 1961. szeptember 10-én következett az idényben az utolsó előtti olasz monzai nagydíj.

Trips az első rajtkockából rajtolhatott, azonban a rajtja rosszul sikerült, visszaesett az ötödik pozícióba. A Parabolica kanyar bejáratánál összeütközött Jim Clarkkal, Trips autója megpördült és a pálya szélén lévő védőkorlátnak csapódott. 13 néző és von Trips is életét vesztette.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://xn--nmet-bpa.blog.hu/api/trackback/id/tr863216297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása